Baume&Mercier

Clifton Club Shelby Cobra

Zoals we wel vaker zien bij horlogemerken zijn auto’s een belangrijke inspiratiebron voor het ontwerp van een nieuw horloge. Ook bij deze Clifton Club Shelby Cobra is dat het geval.

In de jaren zestig behaalde Carroll Shelby vele overwinningen met de legendarische Cobra Daytona Coupe. Baume & Mercier gingen in 2015 een samenwerking aan met de Carroll Shelby Company. Samen creëerden ze de serie Clifton Club Shelby Cobra limited editions.

Eén van de horloges van deze collectie is de Clifton Club Shelby Cobra. Deze is ontworpen samen met Peter Brock die vijftig jaar geleden al betrokken was bij het ontwerp van de auto.

De Shelby Cobra horloge is kenmerkend aan zijn blauw/witte wijzerplaat, de tachymeter, de drukknoppen die in de vorm van pedalen zijn, het logo van Shelby op de secondewijzer en een balans als de wielen waarmee Cobra successen in Daytone behaalde. Het zijn allemaal verwijzingen naar het ontwerp van de auto.

Van dit limited edition horloge zijn slechts 196 exemplaren gemaakt. Dit is een verwijzing naar het snelheidsrecord van 196 mijl per uur van de auto. Naast de tijd, beschikt dit horloge ook over een datumaanduiding.